Suoraan sisältöön

(rekisteröidy tai kirjaudu sisään wikin etusivulla muokataksesi tätä sivua)

Lainaa Ubuntu

Chambery_interieur_mediatheque.jpg

Ubuntu kirjastoissa

Alla näet Ubuntun saatavuuden kirjastoissa ympäri Suomea. Koska Ubuntu on ilmainen ja koostuu vapaista ohjelmistoista, saat myös kopioida lainaamasi CD-levyn itsellesi tai tuttavillesi. Luettelo ei välttämättä sisällä kaikkia niitä kirjastoja, joihin levyjä on toimitettu. Ubuntu Suomi toimitti 14.04 LTS -DVD-levyjä kirjastoihin toukokuun 2014 aikana. Ubuntu 14.04 LTS kelpaa käytettäväksi tietokoneissa vuoteen 2019 asti.

Voit käyttää Frank-monihakua selvittääksesi, onko kotikirjastossasi uusin Ubuntun asennuslevy. Linkki Frank-monihakuun

Ubuntun vieminen kirjastoihin

Monet kirjastot tilaavat Ubuntun asennuslevyjä. Luetteloinnin jälkeen niitä lainataan asiakkaille. Varmista kirjaston aineistohaulla, ettei kirjastossa jo ole uusinta versiota. Jos aineistohaku löytää asennuslevyn tai olet vienyt levyn kirjastoosi, lisääthän sen yllä olevaan luetteloon. Jos et halua tai voi viedä Ubuntua kirjastoosi, voit myös ehdottaa sitä hankittavaksi. Lisäksi olisi hyvä jos kirjastoissa tarjottaisiin vähintään tuoreinta LTS-julkaisua. Tarvittaessa kirjaston aineisto-osastoa voi pyytää tilaamaan uusimman version ja poistamaan aineistotietokannasta vanhat levyt.

Moneen kirjastoon on viety tai tilattu Osuuskunta Sangen tekemä Käyttäjän pikaopas yhdessä Ubuntu-CD:n kanssa. Ubuntu-materiaalia löytyy mm. Materiaaleja-wiki-sivulta, esim. suomenkielinen Ubuntu-juliste.