Differences between revisions 1 and 2
Revision 1 as of 2006-05-30 13:03:09
Size: 2085
Editor: TimoJyrinki
Comment:
Revision 2 as of 2006-07-04 08:05:45
Size: 2104
Editor: TimoJyrinki
Comment:
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 1: Line 1:
#acl Known:read

Ubunu 6.06 asennusopas / Osiointi

Jos olet asentamassa Ubuntua käytettäväksi Windowsin rinnalla, voit lukea huomioon otettavista asioista lisää englanniksi [https://wiki.ubuntu.com/WindowsDualBootHowTo WindowsDualBootHowTo]-sivulta. Normaalisti [http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Asennusopas/ asennusoppaan] valinnat 7.2 tai mahdollisesti 7.3 (jos olet itse tehnyt tilaa kovalevylle ja pienentänyt Windows-osiota) ovat kuitenkin rittäviä.

Valmistele osiot. Osiotaulun muokkauksessa voit itse muuttaa osioiden kokoa tai luoda/poistaa osioita. Tavoitteena on, että työkalulla tehdään kovalevylle vähintään kaksi käyttämätöntä osiota. Ohjetekstin mukaisesti toisen osion (josta tehdään juuriosio) tulisi olla vähintään 1,5GB (suositus vähintään 5GB) kokoinen ja toisen (josta tehdään sivutusosio) vähintään 256MB kokoinen (suositus 1GB).

http://www.ubuntu-fi.org/images/ubuntu6.06-asennus/ubuntu6.06-asennus16.png

Liitoskohtien valmistelu. Liitoskohtien valmistelussa valitaan, mitkä levyn osiot otetaan mihinkin käyttöön. Normaalisti oletusvalinnat ovat sopivat, mutta ne kannattaa tarkastaa jos olet säästämässä tietokoneellasi olevia tietoja. "/" eli juuriosio on se osio, jolle Ubuntu asennetaan. Sen vieressä tulisi olla "Alusta uudelleen?"-valinta ruksattuna. Sivutusosio ("swap") on apumuistina käytettävä osio. Muut osiot ("/media/...") ovat tietokoneella entuudestaan olevia muita osioita, joilla olevia tiedostoja voidaan avata Ubuntussa asennuksen jälkeen ilman lisäasetuksia. Älä koskaan merkitse alustusvalintaa näille muille osioille, jos et halua niiden sisältöä tyhjennettävän!

http://www.ubuntu-fi.org/images/ubuntu6.06-asennus/ubuntu6.06-asennus17.png

["Asennusopas"] - takaisin asennusoppaaseen.