Differences between revisions 4 and 5
Revision 4 as of 2007-04-06 18:46:14
Size: 3372
Editor: TimoJyrinki
Comment:
Revision 5 as of 2007-04-06 18:47:17
Size: 3430
Editor: TimoJyrinki
Comment:
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 6: Line 6:

["Asennusopas 7.04"] - takaisin asennusoppaaseen.
Line 15: Line 17:
["Asennusopas"] - takaisin asennusoppaaseen. ["Asennusopas 6.06"] - takaisin asennusoppaaseen.

Ubuntu 7.04 -asennusopas / Osiointi

Valmistele osiot. Osiotaulun muokkauksessa voit itse muuttaa osioiden kokoa tai luoda/poistaa osioita. Tavoitteena on, että työkalulla tehdään kovalevylle vähintään kaksi Ubuntun käyttöön tarkoitettua osiota. Ohjetekstin mukaisesti toisen osion (jonka liitoskohdaksi määritellään "/" eli juuriosio) tulisi olla vähintään 2GB (suositus vähintään 5GB) kokoinen ja toisen (josta tehdään sivutusosio) vähintään 256MB kokoinen (suositus 1GB). Ubuntu 7.04 tarjoaa kuvassa näkyvän uudistetun työkalun, jolla sekä osioiden muokkaus että niiden liitoskohtien määrittely tapahtuu samassa ruudussa. Oletuksena kaikki osiot liitetään /media-hakemiston alle, kuvassa on yhden osioista liitoskohdaksi määritelty vaadittu "/" ja se on asetettu alustettavaksi uudelleen.

http://www.ubuntu-fi.org/images/ubuntu7.04-asennus/4-osioi_itse2.png

["Asennusopas 7.04"] - takaisin asennusoppaaseen.

Ubuntu 6.06 LTS / 6.10 -asennusopas / Osiointi

Jos olet asentamassa Ubuntua käytettäväksi Windowsin rinnalla, voit lukea huomioon otettavista asioista lisää englanniksi [https://help.ubuntu.com/community/WindowsDualBoot WindowsDualBootHowTo]-sivulta. Normaalisti [http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Asennusopas/ asennusoppaan] valinnat 7.2 tai mahdollisesti 7.3 (jos olet itse tehnyt tilaa kovalevylle ja pienentänyt Windows-osiota) ovat kuitenkin rittäviä.

Valmistele osiot. Osiotaulun muokkauksessa voit itse muuttaa osioiden kokoa tai luoda/poistaa osioita. Tavoitteena on, että työkalulla tehdään kovalevylle vähintään kaksi Ubuntun käyttöön tarkoitettua osiota. Ohjetekstin mukaisesti toisen osion (josta tehdään juuriosio) tulisi olla vähintään 1,5GB (suositus vähintään 5GB) kokoinen ja toisen (josta tehdään sivutusosio) vähintään 256MB kokoinen (suositus 1GB). Tässä ruudussa on tarkoitus ainoastaan luoda/poistaa/muokata osioita - jos kovalevyllä on jo valmiiksi sopivat osiot, jotka saa tyhjentää Ubuntua varten, voit siirtyä seuraavaan ruutuun tekemättä muutoksia.

http://www.ubuntu-fi.org/images/ubuntu6.06-asennus/ubuntu6.06-asennus16.png

Liitoskohtien valmistelu. Liitoskohtien valmistelussa valitaan, mitkä levyn osiot otetaan mihinkin käyttöön. Usein oletusvalinnat ovat sopivat, mutta ne kannattaa tarkastaa jos olet säästämässä tietokoneellasi olevia tietoja. "/" eli juuriosio on se osio, jolle Ubuntu asennetaan. Sen vieressä tulisi olla "Alusta uudelleen?"-valinta ruksattuna. Sivutusosio ("swap") on apumuistina käytettävä osio. Muut osiot ("/media/...") ovat tietokoneella entuudestaan olevia muita osioita, joilla olevia tiedostoja halutaan avata Ubuntussa asennuksen jälkeen ilman lisäasetuksia. Älä koskaan merkitse alustusvalintaa näille muille osioille, jos et halua niiden sisältöä tyhjennettävän!

http://www.ubuntu-fi.org/images/ubuntu6.06-asennus/ubuntu6.06-asennus17.png

["Asennusopas 6.06"] - takaisin asennusoppaaseen.