Yhteisön esittely

Suomen laajuinen toiminta

Ubuntun yhteisö on joukko Ubuntun ympärille kerääntyneitä ihmisiä, jotka haluavat auttaa muita ihmisiä, kehittää Ubuntua ja edistää Ubuntuun liittyvää toimintaa. Afrikkalainen sana "ubuntu" kuvaa yhteisöllisyyttä ja voidaan suomentaa "ihmiseltä ihmiselle". Ubuntu-yhteisöä ohjeistetaan myös Ubuntun käytössäännöstöllä, jonka ohjeita toisten huomioon ottamisesta ja kunnioittamisesta kaikkia pyydetään noudattamaan. Ubuntu-projektin perusperiaatteita ovat sitoutuminen avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin ja kehittämistapaan, ilmaisuus (vaikkei avoin lähdekoodi sitä vaadikaan), helppokäyttöisyys ja monikielisyys.

Ubuntu Suomi on yksi Ubuntun yhteisön virallisista paikallistiimeistä. Voit tutkia tarkempia tietoja Ubuntun yhteisön toiminnasta ympäri maailmaa Ubuntun paikallistiimien luettelosta (Ubuntu Suomen alasivu). Paikallistiimin tarkoituksena on tukea, mainostaa, suomentaa ja kehittää Ubuntua Suomessa. Ubuntu Suomi perustettiin keväällä 2005 ja toimii vapaaehtoisvoimin. Jokapäiväinen toiminta verkossa keskittyy erityisesti keskustelualueiden, blogin ja wikin ympärille. Käy lukemassa ja osallistu rohkeasti keskusteluun.

Ubuntu on vain pieni osa maailmanlaajuisesti tapahtuvaa vapaiden ohjelmistojen kehitystä. Lue lisää eri projekteista ja yhteisöistä esimerkiksi vapaasuomi.fi-sivustolta.

Osallistuminen

Yhteisön nykytilanteeseen pääset sisälle osallistumalla esim. postituslista- tai IRC-keskusteluun, sosiaaliseen mediaan tai tutkimalla WWW-keskustelualueiden keskusteluja. Toimintaan voit osallistua niin teknisillä taidoillasi kuin markkinoinnillakin, esimerkiksi:

Osallistumisesta eri tasoilla on tietoa Ubuntu Suomen Toiminta-sivulla, jolla on myös lukuisia alasivuja paikallistoiminnasta markkinointimateriaaleihin.

Organisointi ja keskustelu tapahtuu paljolti postituslistoilla tai IRC:ssä ja keskustelualueiden alueella "Ubuntu Suomi ja yhteisöt" sekä "Ubuntun kehitysversio, kehittäminen ja suomentaminen". Koska toiminta on puhtaasti vapaaehtoispohjaista, tarvitaan ihmisiä jotka ovat valmiita ottamaan hieman organisointivastuuta esim. tapahtumasta ja etsimään muita kiinnostuneita ihmisiä auttamaan.