Suoraan sisältöön

Kaupalliset palvelut (yleistietoa)

Tuki- ja asennuspalvelut

Tietokoneet ja laitteet

Ubuntu-tuotteet


Tietokoneet ja laitteet

Sisällysluettelo

Useimmat tietokoneiden käyttäjät hankkivat tietokoneensa valmiina pakettina kaupasta tai saavat sen työnantajaltaan. Tällöin ei jouduta miettimään tietokoneen ohjelmien asentamista itse, sillä yleensä PC-tietokoneissa on valmiiksi maksettuna ja asennettuna Microsoft Windows (tai Mac OS) -käyttöjärjestelmä. On kuitenkin tärkeää, että tietokoneita myydään myös avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmällä, kuten Ubuntulla, varustettuna.

Ubuntu-tietokone (uusi)

Virallisesti Ubuntu-sertifioituja laitteita myyvät:

Ainakin alla luetellut liikkeet myyvät tietokoneita, joissa Ubuntu on valmiiksi asennettu. He osaavat auttaa myös Linux-yhteensopivien oheislaitteiden hankinnassa.

Ubuntu-tietokone (käytetty)

Ubuntu sopii erinomaisesti tuomaan tietoturvallisen, modernin ja monipuolisen ohjelmistovalikoiman vanhaankin tietokoneeseen. Monet käytettyjä tietokoneita myyvät tahot asentavatkin Ubuntun tai muun Linuxin myymiinsä koneisiin.

Tietokoneita ilman käyttöjärjestelmää

Joitain tietokoneita myydään ilman käyttöjärjestelmää. Tällöin Ubuntu (tai muu vapaiden ohjelmistojen käyttöjärjestelmä) tulee asentaa itse, mutta ostaja ei joudu kuitenkaan maksamaan "tyhjästä", eli käyttöjärjestelmästä jota ei aio käyttää. Usein merkkivalmistajien tekemät sopimukset esim. suljettujen ohjelmien valmistajien kanssa estävät vaihtoehtoisten järjestelmien mainonnan, joten esimerkiksi Ubuntu-mainonta ei välttämättä tavoita monia ihmisiä.

Kannettavat tietokoneet

Kannettavia tietokoneita on yleensä pöytäkoneita hankalampi löytää ilman käyttöjärjestelmää. Tässä muutamia vaihtoehtoja.

Ulkomailta valmistajien koko valikoima on yleensä hieman helpommin saatavilla myös kuluttajille. EU:n sisällä kaupanteko on yleensä helppoa.

Pöytätietokoneet

Tällä sivuilla mainittujen yritysten ja valmistajien lisäksi useimmat ATK-yritykset tarjoavat itse kasattuja pöytätietokoneita, joita voi ostaa ilman käyttöjärjestelmää. Myös merkkikoneita voi saada ilman käyttöjärjestelmää, esimerkiksi:


Puuttuuko Ubuntu-tietokoneita (tai yleisemmin Linux / vapaat ohjelmistot) myyvä yrityksesi tai tietämäsi yritys? Ilmoita asiasta Ubuntu Suomelle lähettämällä viestin esimerkiksi ubuntu-markkinointi-postituslistalle tai Ubuntu Suomen WWW-keskustelualueiden alueelle ”Ubuntu Suomi – tapahtumat ja toiminta”. Voit myös rekisteröityä suoraan wikiin wikin etusivulta ja muokata tätä sivua itse.