Suoraan sisältöön

Redirected from page "Tietokoneet_ja_laitteet"

Clear message

Kaupalliset palvelut (yleistietoa)

Tuki- ja asennuspalvelut

Ubuntu-laitteet

Muut Ubuntu-tuotteet


Ubuntu-laitteet

Sisällysluettelo

Tietokoneiden käyttäjät hankkivat tietokoneensa yleensä valmiina pakettina kaupasta tai saavat sen työnantajaltaan. Kilpailun ja kuluttajan valinnanvapauden vuoksi on tärkeää, että tietokoneita myydään myös avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmällä, kuten Ubuntulla, varustettuna (tai haluttaessa ilman käyttöjärjestelmää jolloin sen voi valita itse).

Ubuntu-puhelimet

Ubuntu-puhelimet ovat vuoden 2015 uutuuksia, Unity-käyttöliittymä ja Ubuntu-käyttöjärjestelmä tutun oloisina puhelimessa. Tilattavissa verkkokaupasta kehityksen kärjessä kulkeville on tarjolla tällä hetkellä kaksi puhelinmallia:

Ubuntu-tietokoneet

Ubuntu-sertifioituja laitteita myyvät merkkivalmistajat:

Tilaa Ubuntu-kone suoraan suomalaisesta verkkokaupasta

Ulkomaalaiset verkkokaupat jotka toimittavat Suomeen

Muita Ubuntu-tietokoneiden myyjiä

Alla olevilla liikkeillä ei ole verkkokauppaa tai siellä suoraan Ubuntu-koneita, mutta myyvät kuitenkin Ubuntu-tietokoneita kivijalkaliikkeistänsä ja sähköpostitse/puhelimitse:

Käytetyt Ubuntu-tietokoneet

Ubuntu sopii erinomaisesti tuomaan tietoturvallisen, modernin ja monipuolisen ohjelmistovalikoiman vanhaankin tietokoneeseen. Monet käytettyjä tietokoneita myyvät tahot asentavatkin Ubuntun tai muun Linuxin myymiinsä koneisiin.

Muita Linux-koneita

Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmään pohjautuvat kevyet Chromebook-kannettavat sekä pienikokoiset Chromebox-pöytäkoneet pohjautuvat Linuxiin. Intel-malleihin on helppo asentaa esimerkiksi Ubuntu.


Puuttuuko Ubuntu-tietokoneita (tai yleisemmin Linux / vapaat ohjelmistot) myyvä yrityksesi tai tietämäsi yritys? Ilmoita asiasta Ubuntu Suomelle lähettämällä viestin esimerkiksi ubuntu-fi-postituslistalle tai Ubuntu Suomen WWW-keskustelualueiden alueelle ”Ubuntu Suomi – tapahtumat ja toiminta”. Voit myös rekisteröityä suoraan wikiin wikin etusivulta ja muokata tätä sivua itse. Lisääthän myös yrityksesi sivuille, mitä Ubuntu-palveluita tarjoat.