Suoraan sisältöön

Redirected from page "Tietokoneet_ja_laitteet"

Clear message

Kaupalliset palvelut (yleistietoa)

Tuki- ja asennuspalvelut

Ubuntu-laitteet

Muut Ubuntu-tuotteet


Ubuntu-laitteet

Sisällysluettelo

Tietokoneiden käyttäjät hankkivat tietokoneensa yleensä valmiina pakettina kaupasta tai saavat sen työnantajaltaan. Kilpailun ja kuluttajan valinnanvapauden vuoksi on tärkeää, että tietokoneita myydään myös avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmällä, kuten Ubuntulla, varustettuna (tai haluttaessa ilman käyttöjärjestelmää jolloin sen voi valita itse).

Ubuntu-tietokoneet

Ubuntu-esiasennettuja laitteita myyvät merkkivalmistajat:

Tilaa Ubuntu-kone suomalaisesta kaupasta

Päivitys 26.2.2016: Datakuja on ilmoittanut, että Dell Suomi on parantanut Ubuntu-mallien saatavuutta. Mallit tilataan edelleen Datakujan (tai muun Dell-jälleenmyyjän) kautta, mutta nyt tilaus onnistuu yksittäisille kappaleille toisin kuin aiemmin. Mallivalikoimaan liittyen Ruotsin Dell Ubuntu-sivuilla tietokoneet ovat Suomea paremmin esillä. Mallit ovat samat Suomessa yhteisen näppäimistön takia, joten tällä hetkellä saatavilla olevia malleja ovat ainakin Dell Latitude 13 Education Series, ja uusimmat saatavilla olevat Developer Edition -mallit. Vuoden 2016 uutuutena huokeahko mutta pätevä Dell Inspiron 3552 Ubuntulla.

Pyydä siis tarjousta haluamastasi mallista tai kysy lisää Data Group -ketjun Dell-jälleenmyyjiltä. Esimerkiksi Vantaalla sijaitsevan Datakujan kautta on voinut tilata Dell Inspiron 15- ja Latitude 3550 -kannettavia Ubuntulla (vajaat/reilut 600€/kpl).

Teknisiä tietoja Ubuntu-malleista jotka ovat tilattavissa keväällä 2016:
Dell Inspiron 15: Intel N3050, 15.6", 4GB, 500GB, Ubuntu 14.04 LTS
Dell Latitude 3550: Intel i3-4005U, 15.6", 4GB, 500GB, Ubuntu 14.04 LTS
Dell XPS 13 i5-6300U/FullHD/8GB/256GB, Ubuntu 14.04 LTS
Dell XPS 13 i7-6600U/QuadHD+/8GB/512GB, Ubuntu 14.04 LTS

Alla olevat liikkeet ovat aiemmin myyneet myös verkkokaupoissaan Ubuntu-malleja, mutta valikoima riippuu tukkurin päätöksistä joten suora tilaus voi olla tarpeen.

Ulkomaalaiset verkkokaupat jotka toimittavat Suomeen

Ubuntu-puhelimet ja Ubuntu-tabletit

Unity-käyttöliittymä ja Ubuntu-käyttöjärjestelmä tutun oloisina mutta kuitenkin kokonaan uusina puhelimessa.

Vuoden 2016 mallit:

tulossa myyntiin maalis-huhtikuussa

Vuoden 2015 mallit:

Käytetyt Ubuntu-tietokoneet

Ubuntu sopii erinomaisesti tuomaan tietoturvallisen, modernin ja monipuolisen ohjelmistovalikoiman vanhaankin tietokoneeseen. Monet käytettyjä tietokoneita myyvät tahot asentavatkin Ubuntun tai muun Linuxin myymiinsä koneisiin.

Muut Linux-tietokoneet

Ubuntu on vain yksi pitkälti samoja ohjelmistoja käyttävistä Linux-käyttöjärjestelmistä. Muidenkin Linux-tietokoneiden hankinta tukee samaa ekosysteemiä, ja käyttökokemus voi kelvata siinä missä Ubuntukin. Aitojen Ubuntu-tietokoneiden saatavuus on ollut kaukaisessa Suomessa vaihtelevaa, joten myös alla olevia muita vaihtoehtoja kannattaa harkita.

Chrome OS on Googlen kahdesta Linux-käyttöjärjestelmästä huomattavasti lähempänä Ubuntua.


Puuttuuko Ubuntu-tietokoneita (tai yleisemmin Linux / vapaat ohjelmistot) myyvä yrityksesi tai tietämäsi yritys? Ilmoita asiasta Ubuntu Suomelle lähettämällä viestin esimerkiksi ubuntu-fi-postituslistalle tai Ubuntu Suomen WWW-keskustelualueiden alueelle ”Ubuntu Suomi ja yhteisöt”. Voit myös rekisteröityä suoraan wikiin wikin etusivulta ja muokata tätä sivua itse. Lisääthän myös yrityksesi sivuille, mitä Ubuntu-palveluita tarjoat.