Suoraan sisältöön

Redirected from page "Tietokoneet_ja_laitteet"

Clear message

Kaupalliset palvelut (yleistietoa)

Tuki- ja asennuspalvelut

Ubuntu-laitteet

Muut Ubuntu-tuotteet


Ubuntu-laitteet

Sisällysluettelo

Tietokoneiden käyttäjät hankkivat tietokoneensa yleensä valmiina pakettina kaupasta tai saavat sen työnantajaltaan. Kilpailun ja kuluttajan valinnanvapauden vuoksi on tärkeää, että tietokoneita myydään myös avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmällä, kuten Ubuntulla, varustettuna (tai haluttaessa ilman käyttöjärjestelmää jolloin sen voi valita itse).

Ubuntu-tietokoneet

Ubuntu-esiasennettuja laitteita myyvät merkkivalmistajat:

Tilaa Ubuntu-kone suomalaisesta kaupasta

Päivitys 2016: Dell Suomi on parantanut Ubuntu-mallien saatavuutta. Mallit tilataan edelleen Datakujan (tai muun Dell-jälleenmyyjän) kautta, mutta nyt tilaus onnistuu yksittäisille kappaleille toisin kuin aiemmin. Mallivalikoimaan liittyen Ruotsin Dell Ubuntu-sivuilla tietokoneet ovat Suomea paremmin esillä. Vuoden 2016 uutuutena huokeahko mutta pätevä Dell Inspiron 3552 Ubuntulla. Katso myös Dell XPS 13 Developer Edition -esittely Dell Suomen sivuilla.

Pyydä siis tarjousta haluamastasi mallista tai kysy lisää Data Group -ketjun Dell-jälleenmyyjiltä, esimerkiksi Ubuntu-asioissa aktiivisena toimineelta Datakujalta.

Teknisiä tietoja Ubuntu-malleista jotka ovat tilattavissa keväällä 2016 (päivitetty toukokuussa 2016):
Dell Latitude 3570: Intel i3-6100U, 15.6", 4GB, 500GB HDD, Ubuntu 14.04 LTS
Dell Latitude E5570: Intel i5-6300U, 15.6", 4GB, 128GB SSD, Ubuntu 14.04 LTS
Dell XPS 13 i5-6300U/FullHD/8GB/256GB SSD, Ubuntu 14.04 LTS
Dell XPS 13 i7-6600U/QuadHD+/8GB/512GB SSD, Ubuntu 14.04 LTS
kysy myös valinnaiset komponentit

Alla olevat liikkeet ovat aiemmin myyneet myös verkkokaupoissaan Ubuntu-malleja, mutta valikoima riippuu tukkurin päätöksistä joten suora tilaus voi olla tarpeen.

Ulkomaalaiset verkkokaupat jotka toimittavat Suomeen

Ubuntu-puhelimet ja Ubuntu-tabletit

Unity-käyttöliittymä ja Ubuntu-käyttöjärjestelmä tutun oloisina mutta kuitenkin kokonaan uusina puhelimessa.

Vuoden 2016 mallit, myynnissä nyt!:

Vuoden 2015 mallit:

Käytetyt Ubuntu-tietokoneet

Ubuntu sopii erinomaisesti tuomaan tietoturvallisen, modernin ja monipuolisen ohjelmistovalikoiman vanhaankin tietokoneeseen. Monet käytettyjä tietokoneita myyvät tahot asentavatkin Ubuntun tai muun Linuxin myymiinsä koneisiin.

Muut Linux-tietokoneet

Ubuntu on vain yksi pitkälti samoja ohjelmistoja käyttävistä Linux-käyttöjärjestelmistä. Muidenkin Linux-tietokoneiden hankinta tukee samaa ekosysteemiä, ja käyttökokemus voi kelvata siinä missä Ubuntukin. Aitojen Ubuntu-tietokoneiden saatavuus on ollut kaukaisessa Suomessa vaihtelevaa, joten myös alla olevia muita vaihtoehtoja kannattaa harkita.

Chrome OS on Googlen kahdesta Linux-käyttöjärjestelmästä huomattavasti lähempänä Ubuntua.


Puuttuuko Ubuntu-tietokoneita (tai yleisemmin Linux / vapaat ohjelmistot) myyvä yrityksesi tai tietämäsi yritys? Ilmoita asiasta Ubuntu Suomelle lähettämällä viestin esimerkiksi ubuntu-fi-postituslistalle tai Ubuntu Suomen WWW-keskustelualueiden alueelle ”Ubuntu Suomi ja yhteisöt”. Voit myös rekisteröityä suoraan wikiin wikin etusivulta ja muokata tätä sivua itse. Lisääthän myös yrityksesi sivuille, mitä Ubuntu-palveluita tarjoat.