Suoraan sisältöön

Redirected from page "Tietokoneet_ja_laitteet"

Clear message

Kaupalliset palvelut (yleistietoa)

Tuki- ja asennuspalvelut

Ubuntu-laitteet

Muut Ubuntu-tuotteet


Ubuntu-laitteet

Sisällysluettelo

Tietokoneiden käyttäjät hankkivat tietokoneensa yleensä valmiina pakettina kaupasta tai saavat sen työnantajaltaan. Kilpailun ja kuluttajan valinnanvapauden vuoksi on tärkeää, että tietokoneita myydään myös avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmällä, kuten Ubuntulla, varustettuna (tai haluttaessa ilman käyttöjärjestelmää jolloin sen voi valita itse).

Ubuntu-tietokoneet

Ubuntu-esiasennettuja laitteita myyvät merkkivalmistajat:

Tilaa Ubuntu-kone suoraan suomalaisesta verkkokaupasta

Syksyllä 2015 suoraan uutena tilattavissa vain Dell XPS 13 -huippumalli (katso Ubuntu Suomen blogiartikkeli).

Vantaalla sijaitsevan Datakujan kautta voi tilata esimerkiksi Dell Inspiron 15- ja Latitude 3550 -kannettavia Ubuntulla (vajaat/reilut 600€/kpl), mutta minimitilaus on 2/3kpl (Inspiron/Latitude). Yritys- tai kimppatilaukset siis kannattavat! Tiedusteluja voi osoittaa myös muille Data Group -ketjun yrityksille, jotka voivat niin halutessaan sopia Dellin kanssa tilauksista. Useimmat jälleenmyyjät myyvät kuitenkin vain tukkurivalikoimaa, joka Suomessa on tällä hetkellä hyvin suppea.

Tekniset tiedot, Inspiron 15: Intel N3050, 15.6", 4GB, 500GB, Ubuntu 14.04 LTS. Latitude 3550: Intel i3-4005U, 15.6", 4GB, 500GB, Ubuntu 14.04 LTS

Ulkomaalaiset verkkokaupat jotka toimittavat Suomeen

Muita Ubuntu-tietokoneiden myyjiä

Alla olevilla liikkeillä ei ole verkkokauppaa tai siellä suoraan Ubuntu-koneita, mutta myyvät kuitenkin Ubuntu-tietokoneita kivijalkaliikkeistänsä ja sähköpostitse/puhelimitse:

Ubuntu-puhelimet

Ubuntu-puhelimet ovat vuoden 2015 uutuuksia, Unity-käyttöliittymä ja Ubuntu-käyttöjärjestelmä tutun oloisina puhelimessa. Tilattavissa verkkokaupasta kehityksen kärjessä kulkeville on tarjolla tällä hetkellä kaksi puhelinmallia:

Käytetyt Ubuntu-tietokoneet

Ubuntu sopii erinomaisesti tuomaan tietoturvallisen, modernin ja monipuolisen ohjelmistovalikoiman vanhaankin tietokoneeseen. Monet käytettyjä tietokoneita myyvät tahot asentavatkin Ubuntun tai muun Linuxin myymiinsä koneisiin.

Muita Linux-koneita

Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmään pohjautuvat kevyet Chromebook-kannettavat sekä pienikokoiset Chromebox-pöytäkoneet pohjautuvat Linuxiin. Intel-malleihin on helppo asentaa esimerkiksi Ubuntu.


Puuttuuko Ubuntu-tietokoneita (tai yleisemmin Linux / vapaat ohjelmistot) myyvä yrityksesi tai tietämäsi yritys? Ilmoita asiasta Ubuntu Suomelle lähettämällä viestin esimerkiksi ubuntu-fi-postituslistalle tai Ubuntu Suomen WWW-keskustelualueiden alueelle ”Ubuntu Suomi ja yhteisöt”. Voit myös rekisteröityä suoraan wikiin wikin etusivulta ja muokata tätä sivua itse. Lisääthän myös yrityksesi sivuille, mitä Ubuntu-palveluita tarjoat.