Differences between revisions 42 and 46 (spanning 4 versions)
Revision 42 as of 2008-03-18 20:42:18
Size: 5534
Editor: TimoJyrinki
Comment: CD:n pinnalle tulostettavia kuvia, teksti vielä piilossa. 8.04:lle.
Revision 46 as of 2008-04-20 19:05:15
Size: 5812
Editor: TimoJyrinki
Comment: 7.10 -> 8.04
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 10: Line 10:
 * [:Tilaa Ubuntu CD:Tilaa] ilmaisia Ubuntu-CD-levyjä (7.10) ja tarjoa niitä esimerkiksi kirjastoihin, työpaikallesi tai tuttavillesi.  * [:Tilaa Ubuntu CD:Tilaa] ilmaisia Ubuntu-CD-levyjä (8.04) ja tarjoa niitä esimerkiksi kirjastoihin, työpaikallesi tai tuttavillesi.
Line 14: Line 14:
## * CD:n pinnalle painettava kuva: [attachment:hardylabelcd32_finnish.png PNG], [attachment:hardylabelcd32_finnish.xcf GIMP XCF], [attachment:hardylabelcd32_finnish_printedcd.jpg esimerkki-CD] ([https://wiki.ubuntu.com/DIYMarketing alkuperäiset tiedostot])   * Jos CD-levy tehdään itse jakamista varten, tässä CD:n pinnalle painettava kuva tulevalle 8.04-versiolle: [attachment:hardylabelcd32_finnish.png PNG], [attachment:hardylabelcd32_finnish.xcf GIMP XCF] (muokattavaksi), [attachment:hardylabelcd32_finnish_printedcd.jpg valokuva valmiista CD-levystä] (Light``Scribe) ([https://wiki.ubuntu.com/DIYMarketing alkuperäiset englanninkieliset tiedostot])
 * ["Edubuntu"] kouluihin, katso Edubuntun [http://www.ubuntu-fi.org/edubuntu/edubuntu_tietoa_kouluille.pdf Tietoa kouluille] -esite

(rekisteröidy tai kirjaudu sisään [http://wiki.ubuntu-fi.org/ wikin] etusivulla muokataksesi tätä sivua)

Toiminta

Ubuntun levittäminen

attachment:ubuntu_juliste_3007_hyvinpieni.jpg

Yksinkertaisin tapa edistää avoimien vaihtoehtojen, kuten Ubuntun, käyttöä on levittää Ubuntua muille kiinnostuneille:

Tiimit

Tiimien toiminta käynnistyi 14.04.2007 IRC-sessiolla. Logi ja lisätietoa sessiosta: http://wiki.ubuntu-fi.org/Logit_Tiimit_14042007

Ubuntu-tiimit kokoavat kiinnostuneita vapaaehtoisia yhteen konkreettisesti edistämään Ubuntun leviämistä ja auttamaan toisia käyttäjiä.

Ubuntu-tiimien tarkoitus on levittää tietoisuutta Ubuntusta ja avustaa erityisesti uusia käyttäjiä Linuxin käytön aloittelussa sekä tarjota nykyisille käyttäjille mahdollisuus 'antaa hyvää eteenpäin'. Toimintamalli perustuu ajatukseen yhdistää samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, ja tätä kautta synnyttää toimintaa. Tiimit toimivat kolmella tasolla: paikallisesti, Suomen laajuisesti ja maailmanlaajuisesti.

Jokainen kiinnostunut voi valita itselleen eri tyyppisistä tiimeistä ne, jotka kokee itselleen sopivaksi ja haluaa olla mukana toiminnassa. Esimerkiksi yksi paikallistiimi asuinpaikan mukaan ja sopiva Suomi-tiimi taitojen mukaan. Ja jos elämään iskee jotain muuta joka vie ajan, voi tiimeistä halutessaan myös erota.

Tiimeistä voi keskustella esim. [http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?board=2.0 keskustelualueilla] tai freenode.net -IRC-kanavalla #ubuntu-fi-tiimit

http://www.ubuntu-fi.org/images/finland_pd.png

1. Paikallistoiminta

Paikallistiimit keskittyvät levittämään avoimen koodin tietoutta esim. tempauksia ja kokoontumisia järjestämällä lähinnä omalla asuinalueellaan, esimerkiksi maakunnassa tai kaupungissaan.

Lisätietoa sivulla ["Paikallistoiminta"].

2. Suomen laajuinen toiminta

Suomen laajuiset tiimit tähtäävät Ubuntun kehittämisen ja levittämisen eri osa-alueisiin koko Suomen mittakaavassa. Tiimin jäseneksi liittyminen tarkoittaa käytännössä liittymistä tiimin sähköpostilistalleja vastaavasti tiimistä eroaminen tapahtuu ko. listalta eroamalla. Joka tiimissä on 2-5 hengen ydin, joka kantaa vastuuta tiimin työn edistymisestä, aktivoi ja koordinoi tiimiä sekä sekä auttaa uusia jäseniä mukaan tiimin toimintaan. Muu tiimi koostuu kaikista niistä vapaaehtoisista, jotka ovat sähköpostilistalle liittymällä ilmoittaneet halukkuutensa olla osallisena tiimin tavoitteiden edistämisessä. Kiitos [http://www.kapsi.fi Kapsille] tiimien sähköpostilistojen hostaamisesta!

Lisätietoja sivulla ["Suomen laajuinen toiminta"].

3. Kansainvälinen toiminta

http://www.ubuntu.com/ -osoitteen alla toimivat tiimit toimivat kansainvälisesti Ubuntun kehittämiseksi sekä avoimen koodin ja Ubuntun leviämisen edistämiseksi. Tiimejä on laidasta laitaan, aina bugitiimeistä markkinointitiimeihin, ohjelmoinnista käytettävyystestaukseen ja ohjeiden laatimiseen, naisillekin löytyy oma tiimi, taatusti jokaiselle jotakin.

Lisätietoja sivulla ["Kansainvälinen toiminta"].