Revision 1 as of 2016-04-21 14:28:33

Clear message

Ubuntu 16.04 LTS

Ubuntu 16.04 LTS ”Xenial Xerus” on torstaina 21.4.2016 julkaistu versio suositusta vapaasta Linux-käyttöjärjestelmäpaketista työpöydille, palvelimiin, pilvikäyttöön, laitteiden Internetiin ja mobiilituotteisiin.

Työpöytäkäytössä Unity 7 -käyttöliittymän nopeutta ja virheettömyyttä on jälleen lisätty sadoin korjauksin. Snap-paketoinnin myötä ohjelmien uusimmat versiot tulevat olemaan aiempaa vaivattomammin saatavilla, päivitetyt työpöytäympäristöt tarjoavat lukuisia parannuksia sekä uusia ominaisuuksia ja Ubuntun sovellusvalikoima on kokenut suuren muutoksen. Laitteistotuki on entistä laajempi, mutta toisaalta AMD:n näytönohjaimien suljettu ajuri ei ole lainkaan tuettu 16.04 LTS:ssä, vaan se korvataan myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla uuden avoimen arkkitehtuurin ajurilla. Korkean tarkkuuden näyttöjen tukea HiDPI) eri työpöytäympäristöissä on myös parannettu aiempaan nähden.

Ubuntu 16.04 LTS on Ubuntun kuudes pitkäaikaisesti tuettu versio vuoden 2006 ensimmäisestä LTS:stä lähtien. Sitä tuetaan vuoteen 2021 asti. Päivittämistä 16.04 LTS:ään aletaan tarjota vanhoille käyttäjille elokuussa 2016. Uusi Ubuntu tukee ensimmäistä kertaa IBM s390x-arkkitehtuuria.

Voit tutustua Ubuntun ulkoasuun suoraan selaimessasi! Esittely mahdollistaa sekä opastetun kierroksen Ubuntuun että joidenkin toimintojen kokeilun. Tutustu Ubuntun Unity-käyttökokemukseen napsauttamalla alla olevaa kuvaa!

Käynnistä Ubuntun verkkoesittely

Englanninkieliset, viralliset lehdistötiedotteet:
Canonical unveils 6th LTS release of Ubuntu with 16.04Lataa Ubuntu 16.04 LTS


Myös Ubuntu 16.04 LTS (Finnish Remix) ladattavissa. Finnish Remix sisältää valmiiksi täyden suomen kielen ilman kielituen lataamista verkosta.

Seuraa levykuvan kirjoittamisessa sekä Ubuntun kokeilemisessa ja/tai asentamisessa tavallisia lataussivun ohjeita.

Lisätietoja ja muut julkaisut

Ubuntu työpyödille ja palvelimille.
Sisarjulkaisut:
Kubuntu. Edubuntu. Ubuntu GNOME. Ubuntu Kylin. Xubuntu. Ubuntu Studio. Mythbuntu, Lubuntu, Ubuntu MATE.

Huom! Ubuntu 16.04 LTS:n oletuslatausvaihtoehto on 64-bittisille suorittimille, joita useimmat vuoden 2007 jälkeen valmistetut tietokoneet sisältävät. Ubuntu toimii näillä laitteilla entistäkin nopeammin. Myös 32-bittinen vaihtoehto löytyy.