Tiedote PDF-tiedostona: Ubuntu_Suomi_toimitti_Ubuntu_Linuxin_kansanedustajille.pdf

Ubuntu Suomi toimitti Ubuntu Linuxin kansanedustajille

Internet, 10.09.2007

Ubuntu Suomi postitti syyskuun alussa kaikille kansanedustajille Ubuntu-CD-levyn sekä tietoa Ubuntusta, Linuxista ja vapaista ohjelmista. Kirjeen tarkoituksena on lisätä päättäjien tietoutta vapaista ohjelmista ja niiden mahdollisuuksista kouluissa sekä hallinnossa.

Kouluille suunnattu Edubuntu-erikoisversio on mahdollistanut suuria säästöjä jo monissa Suomen kouluissa. Toisaalta esimerkiksi Ranskan parlamentti on vaihtanut yli tuhat edustajien käyttämää tietokonetta Ubuntuun. "Vapailla eli avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla on mahdollista saada merkittäviä säästöjä sekä edistää tietoturvaa ja tietojärjestelmien yhteensopivuutta. Monissa maissa ollaan julkisessa hallinnossa paljon Suomea pidemmällä avoimen lähdekoodin käyttöönotossa. Odotamme, että hallitusohjelman lupaus avointen rajapintojen edistämisestä näkyy tämän tilanteen korjaamisena", kertoo Ubuntu Suomen yhteyshenkilö Timo Jyrinki.

Linus Torvaldsin 16 vuotta sitten aloittaman Linuxin juuret ovat Suomessa. Ubuntu on yksi helppokäyttöisimmistä sitä hyödyntävistä kokonaisuuksista kenen tahansa työ- ja kotitietokoneille. Sana "ubuntu" tarkoittaa suomeksi "ihmiseltä ihmiselle", mikä kuvaa vapaiden ohjelmistojen jakamisen henkeä sekä panostusta helppokäyttöisyyteen.

Ubuntu Suomi

Ubuntu Suomi (www.ubuntu-fi.org) on Ubuntu-paikallisyhteisön virallinen sivusto, joka palvelee suomalaisia suomeksi ja ruotsiksi. Sivusto toimii vapaaehtoisvoimin. Ubuntu Suomen lisäksi on myös olemassa joukko suomalaisia yrityksiä, jotka tarjoavat Ubuntun asennus- ja tukipalveluita. Uusilla yrityksillä on mahdollisuus liittyä näiden joukkoon ottamalla yhteyttä Ubuntun takana olevaan Canonical-yritykseen.

Toimittajille

Tiedustelut Ubuntu Suomen yhteyshenkilöiltä:

Timo Jyrinki <timo.jyrinki@iki.fi> (043 200 5020)

Jussi Kekkonen <jussi.kekkonen@kapsi.fi> (050 514 6975)

Linkkejä

Tämän lehdistötiedotesivun tekstit ovat "Public domain", eli sitä eivät koske samat käyttöehdot kuin muita Ubuntu Suomen wikin sivuja.