Suoraan sisältöön

Ubuntu Suomen WWW-sivut

Ubuntu Suomen palvelimet sijaitsevat Canonicalin konesalissa, lue lisää paikallistiimeille tarjotuista palveluista sivullta LocoHosting. Palvelut siirrettiin tähän ylläpitoon vuonna 2008. Muun muassa varmuuskopioinnit ovat ammattimaisesti hoidossa.

Bugiraportit ja kehittäminen: https://launchpad.net/ubuntu-fi-www

Sivuston osat

Kaikki osiot (etusivu + MoinMoin + Wordpress + SMF) käyttävät lähes kokonaan yhteisiä CSS-tiedostoja. Valikkorivi / sivun yläosa on sama kopio kaikkialla, ja sen CSS-tyylit ovat tiedosto(i)ssa menu.css. CSS-tiedostorypäs on sotkuinen, joten muutokset harkitusti : )

Ohje muutoksien tuotantoon ottoon:

  1. Tee RT-tiketin kautta pyyntö mahdollisimman selkeällä ja tarkalla kuvauksella.
  2. RT-tiketti luodaan lähettämällä vapaamuotoinen sähköposti osoitteseen rt ät ubuntu.com. Tiketin käsittelyyn oton jälkeen jatkokeskustelu voidaan hoitaa myös rt.ubuntu.com web-liittymän kautta.
  3. Esimerkiksi pääsivustoa (http://www.ubuntu-fi.org/) päivitettäessä pyydä tiketissä tekemään 'bzr pull' neodymium-palvelimen /srv/www.ubuntu-fi.org/www-hakemistossa, sekä Planet-teemaa päivitettäessä myös erillinen sen hoito (ks. README).

Palvelin 1 neodymium.canonical.com (ubuntu-fi.org, www.ubuntu-fi.org, wiki.ubuntu-fi.org)

Palvelimella pyörivät Ubuntu Suomen etusivu, lataussivu, wiki ja jonkin verran sekalaisia tiedostoja.

Versionhallinta: nykyinen ylläpidetty versio

Kaikki paitsi Planet-toiminnallisuus on puhdasta HTML:ää, CSS:ää ja JavaScriptia. PHP jne. eivät myöskään ole mahdollisia käyttää ko. palvelimella.

wiki

Muut sivut ovat wiki.ubuntu-fi.org:n alla, eli MoinMoin-wikisivuja. MoinMoin käyttää tiedostoja tiedoilleen tietokantaohjelmiston sijaan (data-hakemisto). Jotkin (harvat) sivut on suojattu muokkauksilta, vaikka teknisesti kaikki tosiaan on osa wiki-sivustoa. Kaikkien sivujen wiki-markupin kuitenkin saa laittamalla URL:n perään ?action=raw, jos esim. haluaa tehdä oman ehdotuksensa.

Versionhallinta (teema): https://code.launchpad.net/~ubuntu-fi/ubuntu-fi-www/wiki.ubuntu-fi.org-theme - mm. hieman muokattu common.css, jossa marginaaleja on korjailtu. Eroavia rivejä n. 5-10.

Palvelin 2 cerium.canonical.com (blog.ubuntu-fi.org)

ks. Blogitiimi, liity mukaan tai lähetä vain kirjoituksiasi

Versionhallinta (teema): https://code.launchpad.net/~ubuntu-fi/ubuntu-fi-www/blog.ubuntu-fi.org-theme

Palvelin 3 virtual524.tentacle.fi (forum.ubuntu-fi.org)

Tämä on sponsorimme Tentacle Networks Oy:n tarjoaman palvelin, jonne sivut siirrettiin vuoden 2014 lopussa, jotta saatiin enemmän vapautta keskustelualueiden hallintaan.

ks. Ubuntu Suomen keskustelualueiden moderaattorit ja Ohjeet ja tuki -sivu

Versionhallinta (teema): https://code.launchpad.net/~ubuntu-fi/ubuntu-fi-www/forum.ubuntu-fi.org-theme

Tentacle Networks Oy huolehtii koko koneen varmuuskopioinnista päivittäin. Tämän lisäksi on käytössä pelkän foorumin ajastettu varmuuskopiointi joka on meidän omassa hallinnassamme. Ubuntu-palvelimesta jolla foorumi toimii huolehtivat adminit:

sekä tarvittaessa Canonical jonka domainissa palvelin on.

Vanhat uudistukset

Ubuntu Suomen kotisivuja uudistettiin ja suunniteltiin pariin otteeseen myös ennen bazaar-versionhallinnan käyttöönottoa.