(rekisteröidy tai kirjaudu sisään wikin etusivulla muokataksesi tätä sivua)

Assembly 2008 - Linux-tuki

Tämä sivu liittyy Assembly-tapahtumaan liittyvän toiminnan suunnitteluun. Itse Assembly-sivut osoitteessa:

Sisällysluettelo

Suomalaisten Linux-yhteisöjen (tällä hetkellä ainakin Debian, linux.fi, PCLinuxOS, Ubuntu) ihmiset tarjoavat Assembly Summer '08 -tapahtuman yhteydessä 31.7.-3.8.2008 kaikille maksutonta tukea Linuxin käyttämisessä ja asentamisessa. Lisäksi jaamme eri Linux/BSD-jakeluiden CD-levyjä (kuten Ubuntu 8.04 LTS) ja järjestämme muuta toimintaa. Ubuntu Suomi osallistui Assembly Summer 07 -tapahtumaan viime vuonna (http://blog.ubuntu-fi.org/2007/assemblyjen-linux-tukipalvelu/) ja ständi oli menestys. Tänä vuonna on tarkoitus hoitaa homma entistäkin paremmin!

Tätä wikisivua käytetään tapahtuman suunnitteluun. Keskustelua:

Apua tarvitaan:

Yhteistyö muiden tahojen kanssa

Muut Linux-käyttäjäyhteisöt? Kuka toimii yhteyshenkilönä. Jakeluriippumattomista tahoista ainakin Linux.fi osallistuu. Useampaa ständiä ei kannata pystyttää, mutta täytyy muistaa, ettei yhdelle ständille mahdu kymmenittäin "Linux-partoja" läppäreineen. FLUG:n Teppo Oranne on ottanut yhteyttä Assembly Organizingiin standin tiimoilta.

Uusin tietoa: ständi on "sen kokoinen kuin tarvitaan", pöytä ja pari tuolia järjestyy myös varmasti. Ständille ei kuitenkaan luultavasti mahdu viittäkymmentä Linux-partaa kerrallaan.

Keskustelua FLUGin kanssa: http://www.flug.fi/pipermail/flug-l/2008-April/002953.html

Linux-tuki

Helpdeskaajat työskentelevät silloin kuin ehtivät/jaksavat (mieluusti mahdollisimman paljon ) auttaen muita Assemblyillä olevia kaikenkarvaisten Linuxien ja niihin liittyvien ongelmien kanssa. Linux-avussa on siis tarkoitus auttaa käyttäjiä jakeluversiosta riippumatta, kukin päivystäjä osaamisensa mukaan. Helpdeskin organisoinnista on enemmän asiaa seuraavissa luvuissa.

Seuraavat henkilöt (ainakin) ovat helpdeskaajia:

Lisää itsesi tähän listaan jos olet valmis päivystämään standilla. Rekisteröityminen ja kirjautuminen wikiin wikin etusivulla.

Puhelinpäivystys

Viime kerralla oli tällainen. Haluammeko nytkin? Pyritään siihen, että kaiken aikaa joku helpdeskaaja pitää mukana päivystyspuhelinta, johon hankitaan halpa prepaid-liittymä. Puhelimesta ei varmaan ole haittaakaan, vaikka viime vuonna ei ollut kovin kovassa käytössä (siihen taisi tulla kaksi soittoa ja kumpikaan soittaja ei ollut assyillä).

Tikettisysteemi

Tikettisysteemi on valmis käyttöön. Systeemin toimintaa on paranneltu viime vuodesta (mutta näyttää ihan samalta käyttäjälle) ja kokonaan uutena juttuna on tukiporukalle tarkoitettu IRC-käyttöliittymä.

Ständi

Ständillä on aina useampia henkilöitä päivystämässä (öisin voidaan laittaa paikat kiinni), joka voi hoitaa tukipyyntöjä paikan päällä ja delegoida niitä eteenpäin. Jos tikettisysteemi tai päivystyspuhelin on käytössä, niitä tarkkaillaan ständillä.

Standia ei saa missään tilanteessa jättää ilman päivystäjää (paitsi öisin jos tavarat viedään säilytettäväksi), joten joinain ajankohtina voi olla että pitää jotain erikseen sopia. Kaikilla tulee olla tämä mielessä, eli jos lähtee ständiltä, "kuka jää?" käy aina mielessä.

Tänä vuonna olemme FLUGin ständillä. Sinne on tarkoitus kerätä kaikki kiinnostuneet Linux-jakelut (meidän lisäksi tulossa ovat mahdollisesti ainakin Debian ja PCLinuxOS). Linux.fi on myös paikalla.

Standi on samassa paikassa kuin viime vuonnakin.

Tarvitaan luultavasti pöytiä ja tuoleja, keskusteltava järjestäjien kanssa.

Ständille olisi hyvä saada jonkinlainen banderolli/vastaava, viime vuonna ei kaikille käynyt ihan selväksi, mikä ständi oli kyseessä.

Ohjelmaa

Kilpailu jossain tunnetussa Linux-pelissä esittelykoneella, missä? Palkinnoksi jotain pientä kivaa Linux-krääsää?

Ehkä kaukaa haettu ajatus mutta kenties paikalla on kyllin "toisenlaisia" Linux-laitteita (esim FreeRunnereita?) että niissäkin riittää ihmettelemistä aina välillä (toki niin että laitteita ei luovuteta vieraisiin käsiin, hö).

Markkinointi

Mainostetaan:

CD-levyjä ja markkinointimateriaalia

Tarvitsemme painettuja levyjä Linux-jakeluista. Esimerkiksi Fedora-, Kubuntu-, openSUSE- ja Ubuntu-levyjä. Levyjä tuovat:

Myös muuta markkinointikrääsää saa tuoda (sponsorit?):

HUOM! Tapahtuman säännöt kieltävät tarrojen jakamisen (siivouskulut)!

Sponsorit

Saataisiinko krääsää jostain? Viime vuonna sponsoreina olivat Novell, IBM ja COSS. Kuka toimii yhteyshenkilönä?

Aikataulu

Yritetään saada toiminta hahmottumaan mahdollisimman nopeasti. Esim. IRC-miitti osallistuvien tahojen kesken jahka homma alkaa vähän muotoutumaan?

Alustava aikataulu: