Top5
Kari Argillander suomensi tämän ja se pitää oikolukea. Osa sanoista on sellaisia, jotka vain Gnome-käyttäjä voivat suomentaa, joten toivoisin, että joku ne suomentaa/tarkistaa. Kuvia ei voi tehdä suomeksi, joten jo olemassa olevat kuvat kelpaavat. Englanninkielinen teksti on saatavissa osoitteesta http://fullcirclemagazine.org/docs/pmwiki.php?n=Issue15.Top5
Epiphany
Kotisivu: http://www.gnome.org/projects/epiphany/
Epiphany (tunnettu myös nimellä Gnome-internetselain) on yksi parhaimmista internet-selaimista Gnomen käyttäjille. Se pohjautuu Galeon-selaimeen, joka oli ennen sen kehityksen loppumista suosittu selain. Epiphany perustuu yleiseen Gecko-selainmoottoriin ja siinä on täysi Gnome-tuki, erittäin paljon laajennusmahdollisuuksia ja se on erittäin käytännöllinen selain. Et varmaankaan tule käyttämään tätä kaunokaista KDE:ssä, mutta se on varteenotettava vaihtoehto Gnomen käyttäjille, jotka ovat kyllästyneitä Firefoxin paisumiseen, mutta haluavat silti paljon ominaisuuksia sisältävän selaimen.
Kun asennat Epiphanya, älä käytä pakettia epiphany, ellet halua asentaa Boulder Dash -kloonia. Sen sijaan asenna paketti epiphany-browser universe-pakettilähteestä.
Dillo
Kotisivu: http://www.dillo.org/
Jos tykkäät yksinkertaisesta, Dillo on täydellinen vaihtoehto sinulle. Se on yksi rumimmista sovelluksista, mitä olen ikinä nähnyt, mutta se vie ikkunasta hyvin pienen määrän tilaa. Se on myös salamannopea, mutta sillä kustannuksella, että se ei tue Javaa, JavaScriptiä tai CSS:ää. Se ei edes pysty näyttämään kaikkia kirjaimia! Ajattele, että se on kuin graafinen Lynx, joka osaa näyttää kuvia. Tämä ei tarkoita sitä, että Dillo olisi hyödytön. Se on täydellinen tiedon etsintään kun Firefox hidastelee, ja haluat päästää internetiin heti. Kyllä, olen amerikkalainen.
Asentaaksesi Dillon asenna paketti dillo universe-pakettilähteestä.
Arora
Kotisivu: http://www.arora-browser.org/
Tämä yksinkertainen ja monialustainen selain on yksi suosikeistani tällä listalla, koska se on nopea. Se on todella nopea, jopa nopeampi kuin Firefox 3 oli epävirallisissa testeissäni. Se näyttää myös hyvältä sekä KDE:ssä että Gnomessa. Koko projektissa on alle 10 000 riviä koodia, mutta siinä on kuitenkin melkoisesti ominaisuuksia, kuten välilehdet, kirjanmerkit ja historiatoiminto. Ota kuitenkin huomioon, että se on hiukan epävakaa (alfa-versiokaan ei ole vielä ilmestynyt).
Koska Arora ei ole vielä vakaa, sitä ei löydy Ubuntun pakettivarastoista. Asentaaksesi Aroran, ota backport-pakettivarasto käyttöön (käynnistä Ohjelmalähteet-sovellus ja valitse Ei-tuetut päivitykset -päivitykset välilehdeltä) ja asenna sitten viimeisin .deb-paketti Aroran kotisivuilta.
Midori
Kotisivu: http://midori.sourceforge.net/
Niiden, jotka pitivät Aroran nopeasta, kevyestä, Webkit-pohjaisesta moottorista, mutta eivät pidä QT:sta, kannattaa kokeilla Midoria. Koska se perustuu WebKit-moottoriin, se on erittäin nopea ja siinä on melko paljon ominaisuuksia, kuten välilehdet, paljon ulkoasun muokkaamismahdollisuuksia, proxy ja erittäin kätevä tilapalkki. Se on silti onnistunut pysymään kevyenä ja paisumattomana, mistä muut selaimet voisivat ottaa oppia. Kuten Arora, se on kuitenkin alfa-asteella ja vain kokeilunhaluisen tulisi asentaa se.
Midori löytyy universe-pakettilähteestä, paketin nimi on midori. Voit asentaa myös midori-dbg -paketin, jos sinulla on ongelmia vianetsinnässä.
Kazehakase
Kotisivu: http://kazehakase.sourceforge.jp/
En koskaan osaa päättää, mitä selainta käyttäisin, koska kaikki selaimet käyttävät eri selainmoottoria, joissa on hyvät ja huonot puolensa. WebKit on uskomattoman nopea, mutta näyttää sivuja usein väärin. Gecko (Firefoxin moottori) näyttää kaiken oikein paitsi ActiveX:n, mutta on aika hidas. Tässä vaiheessa Kazehakase astuu kuvaan. Useimmissa selaimissa on vain yksi moottori, mutta Kazehakasessa on tuki molemmille, Geckolle sekä Webkitille, ja lisää on tulossa, kuten GkHTML, Dillo ja w3m. Siinä on myös tehokas GTK-käyttöliittymä, joka sisältää eri tasoja käyttöliittymän monimutkaisuuteen (aloittelija, tavallinen käyttäjä, kokenut), kirjanmerkit ja paljon muuta.
Asentaaksesi Kazehakasen asenna kazehakase-paketti universe-pakettilähteestä. Interpidissä sinun täytyy valita pakettien kazehakase-webkit ja kazehakase-gecko väliltä, mutta Hardyn versio tukee ainoastaan Gecko-moottoria.
Andrew Ministä
Tätä ei ole osoitteessa, mutta se on itse lehdessä joten katsokaa sieltä
Andrew Min on ollut Linux-addikti siitä asti kun hän asensi openSuSen VMWareen. Tutustu häneen lisää osoitteessa http://www.andrewmin.com/.