Johdanto

Olen tässä kuvannut kuinka Ubuntu Linux 10.04:ssä saadaan toimimaan Ylen areenan, Ylen Elävän arkisto ja MTV3 Katsomon videot. Tästä selviää myös, kuinka Sampopankin nettipankki saadaan toimivaksi. Se liittyy tähän asiaan Ubuntu Restricted Extras -paketin kautta.

Medibuntu-pakettivarasto

Perusasennuksen jälkeen ensimmäinen toimenpide on esitellä Medibuntu-pakettivarasto ohjelmälähteisiin (software sources). Ohjeet löytyvät sivulta: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot kohdasta “Ohjelmalähteet ja niiden lisääminen”. Tässä myös ohjeet kuinka se tehdään: 1.Lisää ohjelmalähteisiin APT-rivi muotoa:

multimedia1 2. Lataa avaintiedosto osoitteesta: http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg. Klikkaamalla tuota linkkiä tuodaan palvelimelta varmennusavain. Varmennusavain tuodaan tiedostosta medibuntu-key.gpg. Software sources → Authenticatio → Import Key. Kuvassa asennettuna. multimedia2

Ubuntu Restricted Extras

Seuraavaksi ladataan paketti Ubuntu Restricted Extras. Latauksen jälkeen pitäisi näkyä YouTube- ja Ylen areenan videot, koska paketin mukanan tulee Flashplayer.

VLC

Ja sitten voidaan asentaa VLC-mediasoitin.

MediaPlayerConnectivity

Firefoxiin lisätään MediaPlayerConnectivity-lisä osa.Asetukset multimedia3 Määritellään seuraava poikkeus: multimedia4 Asennetaan VLC-soittimeksi kuvan osoittamalla tavalla: multimedia5

JRE:n pluginin vaihto

Restricted Extras -paketin mukana tule browser-plugin (Icedtea) ei toimi esimerkiksi Sampopankin nettipankissa. Se pitää vaihtaa: multimedia6 Eli ensin remove'taan Icedtea ja sen jälkeen installoidaan Sun Java 6.0 Plugin.

DVD:n katselu

Dvd:n katselu vaatii, että Libdvdcss-paketti on asennettu. Se löytyy repositorysta nimellä Lidvdcss2. Se voidaan asentaa Software Centerin kautta. Tämän jälkeen pitäisi toimia Ylen areena, Ylen elävä arkisto, Mtv3 katsomo, Sampopankki ja DVD:n katselu. Samoin moni muu sivu, joilla käytetään vastaavia formaatteja esim. YouTube.

Vastuuvapaus (varmuuden vuoksi)

Tekijä ei vastaa mahdollisista vahingoista, tietojen häviämisestä, joita tietokoneelle tulee tämän dokumentin ohjeita noudattamalla. Tekijä ei myöskään vastaa mahdollisista tekijänoikeusrikkomuksista ja muista laittomuuksista, joita mahdollisesti voidaan tehdä asennetuilla ohjelmistoilla.

Saa levittää, muokata ja hyödyntää vapaasti. No Rights Reserved