Suoraan sisältöön

Miksi käyttäisin Linuxia?

Kymmenen syytä kokeilla uutta Ubuntu 14.04 LTS:ää

1. Ei sitoutumispakkoa
Voit kokeilla Ubuntua muuttamatta tietokoneeseesi jo asennettua järjestelmää - sinulla ei siis ole mitään hävittävää!

2. Nopeus
Ubuntu 14.04 LTS on tolkuttoman nopea! Kone käynnistyy nopeasti ja peruskäyttö on jouhevaa.

3. Turvallisuus
Ubuntu on muiden Linux-jakeluversioiden tapaan äärimmäisen turvallinen verrattaessa Mac OS X:ään ja Windowsiin. Eipä ihme, että nettipankkien käyttämiseen suositellaan juuri Linuxia.

4. Sosiaalisuus
Ubuntun yhteisötoiminnallisuuksien avulla saat vaivatta yhteyden suoraan työpöydältäsi esimerkiksi Facebookiin ja Twitteriin.

5. Sovellukset
Unohda vuotuiset lisenssimaksut! Asentamalla Ubuntun saat maksutta käyttöösi yrityksillekin soveltuvan ohjelmistokokonaisuuden. Se, mitä et valmiina löydä, löytyy Sovellusvalikoiman avulla. Uusien ohjelmien löytäminen Windowsilla on googlailua, metsästystä ja kokeilua. Ubuntun Sovellusvalikoima tarjoaa yhden keskitetyn paikan, josta löydät tuhansia sovelluksia sekunneissa - asennettavissa heti yhden napin painalluksella!

6. Yhteensopivuus
Ubuntu käynnistyy nätisti melkein millä tahansa koneella jonka omistat, joten voit kokeilla sitä vaikkapa kakkoskoneellasi.

7. Ulkoasu
Uudessa Ubuntussa on painotettu myös graafista ulkoasua ja esteettisyyttä. Se nyt vain näyttää hyvältä. Jos valmiiksi määritetty ulkoasu ei miellytä, voit vaihtaa melkein mitä tahansa käyttöliittymän ulkoasussa!

8. Muokattavuus
Jos jokin valmiiksi määritelty asia ei miellytä, lähes kaikki käyttöjärjestelmän teknisistä yksityiskohdista aina ulkoasuun asti on käyttäjän muokattavissa.

9. Yhteisö
Linux-käyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti. Käyttäjät muodostuvat yhteisöjä, jotka esimerkiksi tarjoavat muille apua ongelmatilanteissa, järjestävät tapahtumia, suomentavat sovelluksia sekä kehittävät ohjelmistoja.

10. Hinta
Ubuntu on ilmainen. Ei piilokuluja.