Tietoturva

Palomuuri

Ubuntun perusasennuksessa ei ole Internetiin avoimia palveluita tai portteja, joten palomuuria ei tarvita. Jos käyttäjä itse asentaa koneeseensa palvelinohjelmistoja tai muusta syystä tarvitsee palomuuria, on Linuxin ytimessä sisäänrakennettu verkkoyhteyksien hallinta, joka kattaa myös palomuurin. Lisätietoja: http://linux.fi/index.php/Palomuuri

Virukset

Maailmassa on arviolta noin 100 000 erilaista tietokonevirusta. Linuxille on olemassa 0 leviävää virusta. Virukset eivät ole ongelma Linux, Unix, BSD ja Mac-käyttäjille. Tavallinen kotikäyttäjä ei tarvitse mitään virustorjuntaa Ubuntussa.

Tietoturvapäivitykset

Lähes kaikissa tietokoneohjelmissa on aina ohjelmoijien epähuomion takia tietoturva-aukkoja. Ubuntu perustuu täysin avoimeen lähdekoodiin, jonka luonteeltaan laadukas ohjelmistojen kehitystapa takaa, että Linuxissa on harvoin vakavia tietoturva-aukkoja. Suuren Linux-yhteisön ansiosta lievimmätkin ongelmat havaitaan, raportoidaan ja korjataan nopeasti.

Ubuntun voi helposti asettaa hakemaan tietoturvapäivitykset automaattisesti. Ilmaiset tietoturvapäivitykset on taattu Ubuntu-säätiön toimesta. Normaalijulkaisuissa tietoturvapäivityksiä julkaistaan 18 kuukauden ajan. Long Term Support eli "LTS" -versiossa tuki taataan kolmeksi vuodeksi työpöytäasennuksille ja viideksi vuodeksi palvelinasennuksille.

Viimeistään silloin, kun tietoturvajulkaisut loppuvat, on Ubuntu päivitettävä uudempaan versioon, mikä on sekä helppoa että ilmaista.

Lisätietoja

Erinomainen englanninkielinen artikkeli, joka opettaa lukemaan "tutkimuksia" tietoturvasta: http://www.dwheeler.com/oss_fs_why.html#security

The Register -lehden tekemä laaja raportti: http://www.theregister.co.uk/security/security_report_windows_vs_linux/

Ubuntu-yhteisön turvallisuussivut: https://help.ubuntu.com/community/Security