Ubuntu 10.04 LTS

Voit ladata uusimman Ubuntun lataussivulta tai päivittää vanhemmasta Ubuntun versiosta.

Lisää Ubuntusta esittelysivulla ja kuvia ja videoita -sivulla sekä 10.04 LTS:n lehdistötiedotteessa

Ubuntu 10.04 LTS ja ”Me Menu”

Ubuntu 10.04 LTS on merkittävä virstanpylväs Ubuntu-projektille. Se on helppokäyttöisempi ja luotettavampi kuin koskaan ja sisältää satoja parannuksia mukaan lukien uuden videomuokkaimen, integroidun sosiaalisten verkkojen käytön sekä kasvavan valikoiman muita ohjelmia. Myös Ubuntun ulkoasu on uudistunut.

Ubuntusta julkaistaan kaksi kertaa vuodessa pienempiä väliversioita sekä kahden vuoden välein pitkällä tietoturva- ja muulla tuella varustettuja ”LTS”-julkaisuja. Ubuntu 10.04 LTS:n pitkä tuki sekä päivitysmahdollisuus vuonna 2012 julkaistavaan seuraavaan LTS-Ubuntuun tekevät siitä erittäin houkuttelevan niin vakautta arvostaville kotikäyttäjille kuin yrityksillekin.

Uutta 10.04 LTS -versiossa muun muassa:

Pinnan alla

Gnome Ubuntu 10.04 LTS:ssä on uusin Gnome-työpöytäjärjestelmä monine uusine ominaisuuksineen.

KDE SC 4.4 Kubuntu 10.04 LTS:ssä on uusi KDE Software Compilation (sovelluskokoelma) 4.4, joka päivittää KDE-sovelmat uusimpiin versioihin. Myös Firefox on integroitu paremmin KDE:hen.

HAL-ohjelmistojen poisto Ubuntu Lucid Lynx ei enää käytä HAL-laiteabstraktiota, mikä muun muassa nopeuttaa järjestelmän käynnistymistä.

Uusi oletusnäytönohjainajuri Nvidian näytönohjaimille Avointa Nouveau-ajuria käytetään nyt oletuksena Nvidia-laitteille. Tämä ajuri mahdollistaa sulavamman käynnistymisen, usean näytön tuen ja paljon muuta. Korvatun nv-ajurin tapaan Nouveau tarjoaa kiihdytetyn 2D-toiminnallisuuden.