Ubuntu 14.04 LTS

Ubuntu 14.04 LTS ”Trusty Tahr” on torstaina 17.4.2014 julkaistu versio suositusta vapaasta Linux-käyttöjärjestelmäpaketista työpöydille, palvelimiin, pilvikäyttöön ja myöhemmin tänä vuonna myyntiin tuleviin mobiililaitteisiin.

Unity 7 -käyttäjäkokemus on hiottu uudessa Ubuntussa huippuunsa, ennen seuraavan sukupolven Unity 8:aa. Useaa visuaalista yksityiskohtaa on parannettu, ja nopeutta ja virheettömyyttä lisätty sadoin korjauksin. Korkean tarkkuuden (HiDPI) näyttöjä tuetaan nyt laaja-alaisesti näyttökohtaisella skaalausasetuksella. Paljon kaivattuna lisänä ikkunoitujen sovellusten valikot saa nyt integroitua ikkunaan itseensä, eli niitä ei tarvitse hakea näytön yläreunasta silloin kun sovellusta ei käytetä koko näytön kokoisena.

Ubuntu 14.04 LTS on Ubuntun viides pitkäaikaisesti tuettu versio vuoden 2006 ensimmäisestä LTS:stä lähtien. Se korvaa vuonna 2012 julkaistun 12.04 LTS:n suositelluimpana Ubuntu-vaihtoehtona. Päivittämistä 14.04 LTS:ään aletaan tarjota vanhoille käyttäjille heinäkuussa 2014. Uusi Ubuntu tukee ensimmäistä kertaa 64-bittisiä ARM- ja PowerPC-arkkitehtuureja.

Voit tutustua Ubuntun ulkoasuun suoraan selaimessasi! Esittely mahdollistaa sekä opastetun kierroksen Ubuntuun että joidenkin toimintojen kokeilun. Tutustu Ubuntun Unity-käyttökokemukseen napsauttamalla alla olevaa kuvaa!

Käynnistä Ubuntun verkkoesittely

Tarkempi esittely uudesta löytyy Ubuntusta Viikon VALO -sivuston esittelyssä tai Ubuntu Suomen lehdistötiedotteesta.

Englanninkieliset, viralliset lehdistötiedotteet:
Ubuntu 14.04 desktop: trusted OS for consumers and business
Ubuntu 14.04 LTS: the cloud platform of choice.
tekninen julkaisutiedote



Lataa Ubuntu 14.04 LTS


Ubuntu 14.04 LTS - työpöytä

Myös Ubuntu 14.04 LTS (Finnish Remix) ladattavissa. Finnish Remix sisältää valmiiksi täyden suomen kielen ilman kielituen lataamista verkosta.

Seuraa levykuvan kirjoittamisessa sekä Ubuntun kokeilemisessa ja/tai asentamisessa tavallisia lataussivun ohjeita.

Lisätietoja ja muut julkaisut

Ubuntu DVD. Ubuntu palvelimille.
Sisarjulkaisut:
Kubuntu. Edubuntu. Ubuntu GNOME. Ubuntu Kylin. Xubuntu. Ubuntu Studio. Mythbuntu, Lubuntu.

Huom! Ubuntu 14.04 LTS:n oletuslatausvaihtoehto on 64-bittisille suorittimille, joita useimmat vuoden 2007 jälkeen valmistetut tietokoneet sisältävät. Ubuntu toimii näillä laitteilla entistäkin nopeammin. Myös 32-bittinen vaihtoehto löytyy.