(rekisteröidy tai kirjaudu sisään wikin etusivulla muokataksesi tätä sivua)

Wanhan Hyvän Ajan Talkoot

Sisällysluettelo

Mikä WHAT?

WHAT - Wanhan Hyvän Ajan Talkoot | SIIRRETTY AJANKOHTAAN X.

Kokoonnumme viikonlopuksi {sopivaan paikkaan} tekemään Linuxia, Suomen käyttäjäyhteisöjä ja vapaita ohjelmia kehittävää työtä. Tapahtuma toivottavasti myös aktivoi {paikkakunnan} alueen Linux-käyttäjiä mukaan toimintaan sekä levittää tietoutta Linuxista eri medioiden, tietoiskujen ja avointen ovien keinoin.

Ilmottautuminen tapahtumaan (vaaditaan): (Ilmottautumislomake, ei käytössä vielä)

Viestiketju keskustelualueella: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13266.0

Ohjelmarunko

Perjantai xx.xx.

Lauantai xx.xx.

Sunnuntai xx.xx.


Tietoiskut

Yhteyshenkilö:

Tietoiskut aikataulutetaan etukäteen, jotta myös ulkopuoliset kiinnostuneet osaisivat tulla paikalle. Tietoiskut ovat Openoffice Impress- esityksiä, eivät varsinaisia laitedemoja.

Mikä Linux, mikä Ubuntu

Esittelijä: Esittelijä puuttuu - voisitko SINÄ auttaa!? - laita nimesi ja mailiosoitteesi tähän ja rupea valmistautumaan!

Ehkäpä erityisesti mediaa houkuteltaisiin tähän mukaan? Mikä se Linux on, miten eroaa esim. Windowsista, jne.[BR] Pohjana voi käyttää esim. toiminta-sivulta] löytyvää materiaalia, esim. 'Alkuun Ubuntun kanssa'

Dokumentointi

Esittelijä: voinee valaista vähän Wikikirjaa ja ehkä tavan wikiäkin. Heikki voi osallistua Linux.fin osalta.

Wikikirja, Ubuntu Suomen wiki, Linux.fi ja niiden yhteistyö/hyödyntäminen.

Lokalisointi

Esittelijä: , myös muut tervetulleita

Kuinka kääntää ohjelmia suomen kielelle. Käännösprosessi teknisesti, kääntäminen Launchpadissa ja (kuten useimmiten suositeltavaa) suoraan eri projekteissa esim. PO-tekstitiedostoilla. Yhteistyö Launchpad <-> muut projektit ("upstream").

Ohjelmien paketoiminen

Esittelijä:

Tutustutaan yksinkertaisten ohjelmapakettien tekemiseen, pakettien laatuvaatimuksiin, patcheihin jne. Mahdollisesti juttua myös Launchpadista (bugit, PPA,...)


Työryhmät

WHAT pistettiin kokoon pitäen mielessä tarkoitus tehdä jotain hyödyllistä. Tämä on tarkoitus toteuttaa työryhmissä, joihin jokainen halukas on tervetullut osallistumaan, oman osaamisensa ja kiinnostuksen mukaan. Ilmoittautuessasi tapahtumaan Ilmottautumislomake, ilmoita työryhmä, jossa olet halukas toimimaan.

Kotoistus

Yhteyshenkilö:

Lokalisointi.orgin kautta tapahtumaan osallistunee myös yleisemmin vapaiden ohjelmistoprojektien kääntäjiä. Näin käännösten tekeminen myös muualle kuin Ubuntun omiin ohjeisiin/ohjelmiin helpottuu. Samalla Ubuntun ja projektien välistä yhteistyötä voidaan ylläpitää.

Wikit / Dokumentaatio

Yhteyshenkilö: Voisitko SINÄ auttaa - laita nimesi ja mailiosoitteesi tähän!

Nämä kaikki sisältävät runsaasti ohjeita Linuxin ja Ubuntun käyttöön. Paljon tärkeitä ohjeita kuitenkin vielä puuttuu, osa tiedosta on vanhentunut mm. Ubuntun uusien versioiden myötä. Myöskin joitain foorumilla olevia ohjeita pitäisi siirtää em. wikeihin kaikkien muokattavaksi ja käytettäväksi. Joitain voi myös harkita kääntää englannista suomeksi.

Foorumin siivous

Yhteyshenkilö: Voisitko SINÄ auttaa - laita nimesi ja mailiosoitteesi tähän! (joku moderaattoreista?)

Ubuntu Suomen forumilla on paljon vastaamattomia viestejä, paljon vanhentunutta tietoa, paljon ratkaistuja ongelmia, joiden otsikoista puuttuu [ratkaistu].

Paketointi ja bugien korjailu

Yhteyshenkilö: Voisitko SINÄ auttaa - laita nimesi ja mailiosoitteesi tähän!

Haluavat voisivat tutkia ja valita joitain kivoja bugeja launchpadista tutkittavaksi tai paketoida joitain ohjelmia Ubuntulle saatavaksi. Tietoiskussa tullaan opettamaan ja vinkkaamaan miten tämä tehdään. Paketoitavista ohjelmista voinee neuvotella esim. tietoiskun pitäjien kanssa.


Järjestelyt

Ruokailut

Kukin WHAT-osallistuja hoitaa itse omatoimisesti, myös järjestäjät ja ohjelmavastuussa olevat.

Paikkakunta X

(Lahti)

Koulun lähettyvillä sijaitsevat ravitsemusliikkeet aukioloaikoineen

Sponsoreiden hankinta

Yhteyshenkilö: Voisitko SINÄ auttaa - laita nimesi ja mailiosoitteesi tähän!
Kattamaan kuluja, esim. paikallinen atk-liike voisi tarjota wlan-tukiasemia tai kytkimiä? Tarkoitus tehdä 'kerjuukirje' kunhan saadaan paikkaa selville, ja sen avulla houkutella mukaan isompiakin tekijöitä. Yhteyden FLUG:n

Vakuutusten selvittely

Yhteyshenkilö:
Tapahtumalle tarvittaneen jonkinlainen vakuutus, mahdollisuuksia yhteistyöstä Flugin kanssa selvitetään.

Tiedottaminen

Yhteyshenkilö: Voisitko SINÄ auttaa - laita nimesi ja mailiosoitteesi tähän!

Yhteydet mediaan ennen ja jälkeen tapahtuman kuin myös tapahtuman aikana, lähinnä lehdistötiedoitteen laatiminen tai ainakin varmistaminen että joku sen tekee.

Turvallisuus

Yhteyshenkilö ainakin valmistelujen osalta:
Voisitko SINÄ vastata turvallisuusjutuista tapahtuman aikana? - laita nimesi ja mailiosoitteesi tähän!
Risto selvitti asiaa Lahden Poliisin kanssa, alustavasti sanoivat että lupia/ilmoituksia ei näin pienelle tapahtumalle tarvita. Pyysivät kuitenkin faksin jossa asia selitetty ja lupasivat soittaa jos jotain kuitenkin tarvitsevat.

Varsinaisia järjestyksenvalvojia ei tarvittane: ovet öisin lukossa, ei alkoholia koululle, järjestelyorganisaatio puuttuu ongelmiin heti ja tarvittaessa turvaudutaan poliisin apuun.

Koulun puolelta vaaditaan että toimitaan yhteistyössä pelastusviranomaisten kanssa. x Nukkumatiloihin hommattava ainakin palovaroitin, muista asioista toivotaan lisätietoja.

Tekniikka

Yhteyshenkilö: Ninnnu

Olet itse vastuussa mukanasi tuomista laitteista, järjestäjien vakuutus ei sitä kata. Merkitse omat laitteesi selvästi, esim. nimellä ja yhteystiedoilla!

Emme tuo mukanamme pöytäkoneita ja putkinäyttöjä tai litteitä näyttöjä. Tuomme vain sen, minkä jaksamme mukanamme kantaa!

Kukin tuo mukanaan sen, mitä tarvitsee kannettavansa liittämiseksi paikalle rakennettavaan LAN/WLAN-verkkoon. Jos kannettava on vanhempaa mallia, niin toimiva WLAN-dongle tai CAT5-kaapeli, riittävän pitkä.

Rakennamme koululla olevan LAN-verkon päälle oman WLAN-verkon. Käytämme datatykkejä, joita hankimme riittävän määrän paikalle. Datatykit tarvitsevat kukin oman kankaansa.

Yhdessä tuodaan seuraavat laitteet.

Paikalle on mahdollisesti tulossa paikallisen operaattorin sponsoroima nettiyhteys koulun yhteyden lisäksi.

Tilat

Yhteyshenkilö

Lahden Yhteiskoulu näyttää vihreää valoa, kunhan maksetaan 500€. Tiloiksi ruokala ja alasali pukuhuoneineen (pari vakiovuoroa tapahtuma-aikana, ja alasali saattaa muutenkin olla aika hyödytön koska ulkokengät ovat kiellettyjä jne... Pukuhuoneita käytetään kyllä joka tapauksessa), varmistuu sitten kun saadaan tehtyä kirjallinen sopimus.

lisätietoa lisätietoa2


Suunnittelu

Viestiketju keskustelualueella: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13266.0

Osa ideoinnista ja suunnittelusta tapahtuu IRC-kanavalla #ubuntu-fi-tiimit (freenode).

Myös Ubuntu-fi -postituslista on käytössä.


Järjestäjät