Wii Remote Ubuntussa

Nintendo Wii pelikonsolin ohjaimen, Wii Remoten, saa helposti yhdistettyä tietokoneeseen. Wii Remote on kätevä esimerkiksi kotiteatteri PC:n ohjaamiseen ja pelien pelaamiseen.

Wii Remote toimii bluetooth-yhteydellä, joten ensiksi tarvitset bluetooth-sovittimen. Lisäksi jos haluat käyttää samanlaista kursoria kuin Wii:ssä tarvitset infrapuna valon lähteen, esimerkiksi kynttilän.

Wiican

Wiican on helpoin tapa käyttää Wii:n ohjaimia Ubuntussa. Wiican käyttää CWiidiä ohjaimen tunnistamiseen. Ohjelman voi asentaa Getdeb:stä.

Asennuksen jälkeen tietokone on käynnistettävä uudelleen ytimen uinput-moduulin latausta varten. Tämän voi suorittaa myös komentorivillä. Katso linkkejä osion linux.fi kohta.

wiican.png

Näppäinasetusten muokkaus ja tekeminen

Tietokoneen näppäinten nimet löytyvät /usr/include/linux/input.h tiedostosta tai http://abstrakraft.org/cwiid/browser/wminput/action_enum.txt.

Wii Remoten näppäinten nimet löytyvät /usr/share/doc/wminput/wminput.list tiedostosta tai http://abstrakraft.org/cwiid/browser/doc/wminput.list.

Näppäinten asetukset ovat tätä muotoa:

Wiimote.Up       = KEY_UP
Ohjaimen näppäin    = Tietokoneen näppäin

Valmiita näppäinaseutksia

/etc/cwiid/wminput kansiosta löytyy valmiita asetustiedostoja muun muassa Neverball-peliin, niiden sisältö täytyy vain kopioida Wiican:iin tekemällä uusi asetustiedosto Wiican:ssä.

linux.fi:n Wii sivulla on kaksi valmista asetustiedostoa. Linkki sinne on alempana.

Linkkejä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Wii_Remote

https://help.ubuntu.com/community/CWiiD

http://linux.fi/index.php/Wii

http://abstrakraft.org/cwiid/wiki/wminput

http://blog.ubuntu-fi.org/2008/wii-hauskaa/