Viestintä ja markkinointi

Viestintä ja markkinointi on osa Ubuntu Suomen toimintaa, joka keskittyy Ubuntun ja avoimen koodin levittämiseen lisäämiseen Suomessa sekä Ubuntu Suomen sivujen parantamiseen. Tietouden lisääminen avoimista standardeista ja Linuxista lisäävät käyttäjäkuntaa ja tätä kautta yritykset ja julkishallinto heräävät palvelemaan avoimen koodin ja avointen standardien käyttäjiä.

Yleisellä tasolla voit levittää Ubuntua esimerkiksi tilaamalla Ubuntu-CD-levyjä ja tarjoamalla niitä kirjastoihin, työpaikallesi tai tuttavillesi. Edubuntu joko työasema-asennuksina tai erityisesti säästöjä tuovina luokkahuoneasennuksina sopii monen tasoisille oppilaitoksille.

Markkinointi

Muutama markkinointitempaus on usein kehitteillä keskustelualueilla. Toimintana tempauksia, lehdistötiedotteet, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, osallistumista keskusteluun yhteisön ulkopuolella (foorumit, lehdistö, paneelit..?). Toimintaideoita on lueteltu myös omalla sivulla. Uudet Ubuntu-julkaisut aiheuttavat aina töitä ja visuaalista ilmettä Ubuntu Suomen sivuilla olisi varaa parantaa monessakin paikkaa.

Aiempia tempauksia ovat mm. Ubuntun toimittaminen jokaiselle kansanedustajalle, lehdistötiedotteet, Assembly-tapahtumiin osallistuminen yms.

Kaikille avoin sähköpostilistan arkisto: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-fi (vanha http://list.kapsi.fi/pipermail/ubuntu-markkinointi/ poistunut käytöstä), WWW-keskustelualue Ubuntu Suomi ja yhteisöt.

Markkinointimateriaalit

Materiaaleja-sivulla on Ubuntuun liittyviä materiaaleja. Lisää eri kielillä Spread Ubuntussa.

Ubuntu Suomen WWW-sivut

Ubuntu Suomen WWW-sivut tarvitsevat usein päivitystä ollakseen ajan tasalla. Lisäksi visuaalista ilmettä, sopivien kuvien lisäämistä jne. voi aina tehdä. Erityisesti tekemistä on uusien Ubuntu-julkaisuiden aikoihin

Blogi

Blogitiimi on Ubuntu Suomen tiimi, joka keskittyy Ubuntu Suomen blogin kehittämiseen ja siihen sisällön tuottamiseen. Neljän ensimmäisen kuukauden aikana blogi keräsi yli 12 000 uniikkia vierailijaa ja on näinollen jonkinlaiset Suomen Ubuntu-käyttäjäyhteisön kasvot ulospäin mutta myös jonkinlainen tiedotuskanava 'omalle väelle'. Laadukas ja monipuolinen materiaali auttaa lisäämään positiivista kuvaa Linuxista ja murtamaan ennakkoluuloja.

Blogi ideoitiin ja alustavasti suunniteltiin vuoden 2006 lopussa täällä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=6187.0 ja siitä toiminta lähti käyntiin.

Blogiin saa siis kirjoittaa kuka tahansa. Jos ei tiimiin halua liittyä, voi juttuja lähettää ydintiimiläisille sähköpostilla. Kaikenlaiset käyttäjäkokemukset ovat keränneet suurta suosiota mutta blogiin toki kaivataan myös ohjelmaesittelyjä, haastatteluja ja uutisia. Alkuvuodesta 2006 blogissa julkaistiin viikottainen uutiskooste. Tämä saavuttivatkin suosiota lukijoiden keskuudessa mutta sittemmin kirjoittaminen jäi. Keskustelu käy kommenteissa välillä varsin kiivaana.

Blogitoimintaan osallistuminen

Historiaa

Aiemmassa tiimimuotoisessa toiminnassa oli ajatuksena ydintiimit, jotka kantaisivat vastuuta tiimin toiminnasta. Nyttemmin on enemmän ajateltu kokonaisvastuiden sijaksi ns. nakkilistaa, ks. TODO-sivun alaosa. Ydintiimin jäseniä aiemmassa markkinointitiimissä olivat:

ja blogitiimissä:

Vuonna 2006 syntyi ajatus & keskustelu podcasteista ja ensimmäisiä testilähetyksiäkin tehtiin (1, 2). Podcast-ajatuksesta syntyi toukokuussa 2007 LinuCast yhteistyössä Radio Koskisuomen kanssa. Kaikki halukkaat pääsevät mukaan tiimiin! Linucastin kotisivulta sivuilta löydät kunkin jakson kohdalta tiedot osallistuneista. Henrik Anttonen Radio Koskisuomesta on tähän mennessä kaikki jaksot juontanut ja näin luultavasti tullaan jatkamaankin.